








Tre sillrecept!
Klassisk Senapssill
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
3 msk Svensk senap (slät och sötstark)
1 msk Dijonsenap (med viss styrka)
1 st Äggula
1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Socker
0,5 dl Hackad dill
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.
3. Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.
4. Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.
5. Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.
6. Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.
Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
0,5 st Morot, strimlad/hyvlad
0,5 st Gul lök, tunt skivad
0,5 dl Purjolök, strimlad
Lag (Kokas):
1 dl Vatten
0,5 dl Ättiksprit (12%)
1,5 dl Socker
8 st Kryddpepparkorn
1 st Lagerblad
Gör så här:
1. Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.
2. Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).
3. Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.
4. Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.
5. Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.
Krämig Svampsill med Gräslök
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
1 dl Majonnäs
1 dl Gräddfil (30%)
0,5 dl Gräslök, finhackad
0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad
1 tsk Dijonsenap
Salt och vitpeppar - efter smak
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.
3. Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.
5. Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.
Tre sillrecept!
Klassisk Senapssill
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
3 msk Svensk senap (slät och sötstark)
1 msk Dijonsenap (med viss styrka)
1 st Äggula
1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Socker
0,5 dl Hackad dill
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.
3. Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.
4. Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.
5. Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.
6. Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.
Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
0,5 st Morot, strimlad/hyvlad
0,5 st Gul lök, tunt skivad
0,5 dl Purjolök, strimlad
Lag (Kokas):
1 dl Vatten
0,5 dl Ättiksprit (12%)
1,5 dl Socker
8 st Kryddpepparkorn
1 st Lagerblad
Gör så här:
1. Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.
2. Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).
3. Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.
4. Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.
5. Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.
Krämig Svampsill med Gräslök
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
1 dl Majonnäs
1 dl Gräddfil (30%)
0,5 dl Gräslök, finhackad
0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad
1 tsk Dijonsenap
Salt och vitpeppar - efter smak
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.
3. Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.
5. Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.
Tre sillrecept!
Klassisk Senapssill
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
3 msk Svensk senap (slät och sötstark)
1 msk Dijonsenap (med viss styrka)
1 st Äggula
1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Socker
0,5 dl Hackad dill
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.
3. Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.
4. Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.
5. Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.
6. Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.
Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
0,5 st Morot, strimlad/hyvlad
0,5 st Gul lök, tunt skivad
0,5 dl Purjolök, strimlad
Lag (Kokas):
1 dl Vatten
0,5 dl Ättiksprit (12%)
1,5 dl Socker
8 st Kryddpepparkorn
1 st Lagerblad
Gör så här:
1. Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.
2. Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).
3. Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.
4. Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.
5. Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.
Krämig Svampsill med Gräslök
Ingredienser
420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)
1 dl Majonnäs
1 dl Gräddfil (30%)
0,5 dl Gräslök, finhackad
0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad
1 tsk Dijonsenap
Salt och vitpeppar - efter smak
Gör så här:
1. Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).
2. Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.
3. Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.
5. Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.
Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!
En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.

Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!
En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.

Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!
En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.
