Tre sillrecept!

Klassisk Senapssill

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

3 msk Svensk senap (slät och sötstark)

1 msk Dijonsenap (med viss styrka)

1 st Äggula

1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)

1 msk Vitvinsvinäger

1 tsk Socker

0,5 dl Hackad dill

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.

3.        Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.

4.        Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.

5.        Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.

6.        Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

0,5 st Morot, strimlad/hyvlad

0,5 st Gul lök, tunt skivad

0,5 dl Purjolök, strimlad

Lag (Kokas):

1 dl Vatten

0,5 dl Ättiksprit (12%)

1,5 dl Socker

8 st Kryddpepparkorn

1 st Lagerblad

Gör så här:

1.        Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.

2.        Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).

3.        Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.

4.        Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.

5.        Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.

Krämig Svampsill med Gräslök

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

1 dl Majonnäs

1 dl Gräddfil (30%)

0,5 dl Gräslök, finhackad

0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad

1 tsk Dijonsenap

Salt och vitpeppar - efter smak 

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.

3.        Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.

4.        Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.

5.        Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.

Tre sillrecept!

Klassisk Senapssill

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

3 msk Svensk senap (slät och sötstark)

1 msk Dijonsenap (med viss styrka)

1 st Äggula

1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)

1 msk Vitvinsvinäger

1 tsk Socker

0,5 dl Hackad dill

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.

3.        Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.

4.        Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.

5.        Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.

6.        Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

0,5 st Morot, strimlad/hyvlad

0,5 st Gul lök, tunt skivad

0,5 dl Purjolök, strimlad

Lag (Kokas):

1 dl Vatten

0,5 dl Ättiksprit (12%)

1,5 dl Socker

8 st Kryddpepparkorn

1 st Lagerblad

Gör så här:

1.        Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.

2.        Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).

3.        Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.

4.        Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.

5.        Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.

Krämig Svampsill med Gräslök

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

1 dl Majonnäs

1 dl Gräddfil (30%)

0,5 dl Gräslök, finhackad

0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad

1 tsk Dijonsenap

Salt och vitpeppar - efter smak 

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.

3.        Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.

4.        Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.

5.        Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.

Tre sillrecept!

Klassisk Senapssill

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

3 msk Svensk senap (slät och sötstark)

1 msk Dijonsenap (med viss styrka)

1 st Äggula

1,5 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)

1 msk Vitvinsvinäger

1 tsk Socker

0,5 dl Hackad dill

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Gör Senapsbas: Vispa ihop äggula, senap (både svensk och Dijonsenap), vinäger och socker i en skål.

3.        Emulgera: Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning, tills såsen tjocknar som en majonnäs.

4.        Blanda Färdigt: Vänd ner den hackade dillen i senapssåsen.

5.        Vänd Ner Sillen: Blanda försiktigt ner sillbitarna.

6.        Låt Dra: Lägg över i burk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Inlagd Sill med Morot och Kryddpeppar

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

0,5 st Morot, strimlad/hyvlad

0,5 st Gul lök, tunt skivad

0,5 dl Purjolök, strimlad

Lag (Kokas):

1 dl Vatten

0,5 dl Ättiksprit (12%)

1,5 dl Socker

8 st Kryddpepparkorn

1 st Lagerblad

Gör så här:

1.        Koka Lagen: Koka upp vatten, ättika, socker, kryddpeppar och lagerblad tills sockret löst sig. Låt lagen svalna helt.

2.        Förbered Sillen & Grönsaker: Låt sillen rinna av och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm). Förbered grönsakerna (skivade lökar, morotsstrimlor).

3.        Varva: Lägg ett lager sill och ett lager grönsaker i en burk. Fortsätt tills allt är förbrukat.

4.        Häll Över: Häll den kalla inläggningslagen över sill och grönsaker så att allt täcks.

5.        Låt Dra: Förslut burken och låt stå i kylen i minst två dygn. Ju längre den får stå, desto bättre blir smaken.

Krämig Svampsill med Gräslök

Ingredienser

420 g Inläggningssill, färdig (urkramad)

1 dl Majonnäs

1 dl Gräddfil (30%)

0,5 dl Gräslök, finhackad

0,5–1 dl Inlagd eller stekt svamp (t.ex. champinjoner, kantareller), hackad

1 tsk Dijonsenap

Salt och vitpeppar - efter smak 

Gör så här:

1.        Förbered Sillen: Låt den färdiga inläggningssillen rinna av väl och skär den i bitar (cirka 1,5–2 cm).

2.        Blanda Såsen: Rör ihop majonnäs, gräddfil och Dijonsenap i en skål.

3.        Tillsätt Smak: Blanda ner hackad gräslök och hackad svamp. Smaka av med salt och vitpeppar.

4.        Vänd Ner Sillen: Vänd försiktigt ner sillbitarna i såsen.

5.        Låt Dra: Häll över i en glasburk och låt stå i kylen minst ett dygn före servering för att smakerna ska mogna.

Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!

En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.

Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!

En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.

Malmö

Brännögatan 5

211 24 Malmö

+46 (0)40 69 42 440

vi@kreativreklam.se

Hässleholm

Bäckhagsvägen 11

281 33 Hässleholm

+46 (0)451 38 49 50

vi@kreativreklam.se

Vill du veta mer?
Ring eller mejla oss!

En kreativ reklambyrå med över sjuttio år i branschen.