French 75 med en twist
Ingredienser
30 ml Gin (eller vodka)
15 ml Färskpressad citronjuice
15 ml Tranbärs- eller hallonsockerlag*
Torrt mousserande vin (t.ex. Prosecco eller Champagne)
Garnering: Cocktailbär/körsbär, sockrad kant, glittrig dekor
Gör så här:
1. Sockerlag: Koka upp lika delar socker och vatten med en näve tranbär eller hallon. Låt svalna och sila.
2. Blanda: Häll gin, citronjuice och sockerlag i en shaker med is. Skaka väl tills den är iskall.
3. Häll upp: Sila ner i ett kylt coupeglas.
4. Toppa: Fyll upp glaset med mousserande vin.
5. Garnera: Dekorera med cocktailbär på botten och eventuellt en glittrig kant på glaset.
Klassisk Eggnog
Ingredienser
120 ml Mjölk
60 ml Grädde
1 st Råa äggulor
1–2 tsk (smaka av) Socker
45 ml Mörk rom, Bourbon eller Brandy
Nymalen muskotnöt
Garnering: Kanelstång och extra riven muskotnöt
Gör så här:
1. Blanda: I en shaker, vispa snabbt ihop äggula och socker tills det är lätt och fluffigt.
2. Tillsätt: Häll i mjölk, grädde, sprit och muskotnöt.
3. Skaka: Fyll shakern med is. Skaka kraftigt i minst 30 sekunder. Det hjälper till att skumma drycken och kyla den ordentligt.
4. Häll upp: Sila ner i ett rocksglas.
5. Garnera: Strö över nymalen muskotnöt och lägg i en kanelstång.



